Verschillende soorten bouwmachines

Ben jij als bedrijf of particulier opzoek op zoek naar bouwmachines of rijwerkonderdelen voor machines? Dan kunnen wij jou met deze blog informeren om de juiste keuze te maken met betrekking tot het kopen ervan. Tegenwoordig is elk bedrijf of persoon opzoek naar gemak in hun leven. Ook met machines. Machines kunnen veel werk weg nemen en zo heb jij meer tijd voor andere werkzaamheden. Als je een bouwmachine aanschaft is het handig te kijken waarvoor jij dit nodig hebt. Bouwmachines zijn er namelijk in verschillende modellen en disciplines. Van slopen en bouwen tot aan weg- en waterbouw. Kijk dus eerst naar waarvoor heb ik een machine nodig. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld veel bezig met het graven van sloten en kanalen. Dan kan het handig zijn om een machine te kiezen met rupsbanden voor de grip en een grote schep om zoveel mogelijk elke keer mee te graven. Er bestaat dus voor elke branche een andere machine. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een aantal punten waar je naar moet kijken voor het kopen zodat je deze investering snel weer terug hebt.

Wat voor banden?

Zoals hierboven al werd verteld is het belangrijk om te kijken naar de banden voor het kopen. Stel jezelf de vraag waarvoor jij de machine gebruikt. Werk je op een natte, drassige grond zoals grond of nat zand dan zijn rupsbanden bijvoorbeeld sterk aan te raden. Echter zijn er ook nadelen van rupsbanden. Wanneer je sneller wilt gaan werken zijn machines op luchtbanden bijvoorbeeld sneller en beter. Toch hebben rupsbanden een grotere hellingshoek dan luchtbanden. Helaas kan je niet zo makkelijk net als bij een auto de banden wisselen. Bij bouwmachines heb je dus meerdere machines nodig als je voor verschillende omstandigheden wilt gaan werken. Rupsbanden erop en eraf en luchtbanden erop gaat niet lukken.

Kies voor een multifunctionele bouwmachine

Heb je geen geld voor meerdere machines? Dan kan het kopen van een multifunctionele bouwmachine kopen. Dit noemen ze een verreiker. Deze machines zijn voor verschillende werkzaamheden te gebruiken. Het kan gebruikt worden als heftruck, wiellader, hoogwerker en als een kraan. Daarnaast kan het gebruikt worden om grote dingen te vervoeren. Wanneer je dus wilt gaan graven doe je een grote bak eraan, maar als je wilt gaan grijpen doe je er een grijper op.

Na de aankoop

Wanneer je een bouwmachine hebt gekocht en er zijn dingen die je wilt aanpassen of je bent ergens niet blij mee kan je rijwerkonderdelen kopen bij Verhoeven Rijwerk. Van JCB onderdelen tot aan Volvo onderdelen. Neem hier gerust een kijkje!

Meer van deze autheur

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Bereid je eerst volgende klus goed voor!

Heb je aankomende tijd verschillende klussen? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Je kan je op allerlei verschillende...

Car sharing Amsterdam is een fijne oplossing

Wanneer je in Amsterdam woont, dan is de kans vrij groot dat je geen eigen auto voor de deur hebt staan. De parkeerkosten zijn...

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Voor je het weet is het weer zomer, dat betekent ook dat je weer veel de tuin in kan. Dan wil je natuurlijk wel...