Tips om toch een huis te vinden

De realiteit op dit moment is helaas dat de woningmarkt ontzettend oververhit is. De prijzen stijgen niet alleen in de grote steden, maar eigenlijk in heel Nederland de pan uit. Daarnaast zitten steeds meer starters nog vast aan een studieschuld en hebben ze ook steeds vaker flexibele contracten. Dit maakt het kopen van een woning er niet makkelijker op. Toch zijn er tips om de kans op een huis groter te maken. In dit artikel bespreken we tips voor het vinden van een huis en ook hoe de woningmarkt hopelijk in de toekomst minder oververhit zal zijn.

Je financiële situatie

Je financiële plaatje is een belangrijke factor wanneer je gaat zoeken naar een woning om te kopen. Het eerste wat je wilt bepalen is hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Pas als je weet hoeveel huis je kunt kopen, kun je gaan zoeken naar woningen die binnen jouw budget passen. Houd er rekening mee dat een studieschuld de hoogte van de hypotheek die je kunt afsluiten, significant zal verlagen. Het is dus een goed idee om zo snel mogelijk je studieschuld af te betalen.

Bepaal wat voor woning je wilt

Je hebt vast al een beetje in je hoofd wat voor woning je eigenlijk wilt, waar en hoe het eruit moet zien. Maar door alles op papier te zetten, wat je zeer belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt, krijg je een goed overzicht waar een woning toch ten minste aan moet doen. Op deze manier kun je woningen om te gaan bekijken beter selecteren.

Houd het hoofd koel

Wanneer je een woning hebt gevonden waar je helemaal verliefd op bent geworden, dan kan het snel gebeuren dat je in de emoties verloren gaat. Dat je het gevoel krijgt, dit huis moet het echt worden! Dit enthousiasme is natuurlijk fijn maar het kan er ook voor zorgen dat je een verkeerde beslissing maakt. Vraag jezelf af of dit financieel wel haalbaar is en maak geen overhaaste beslissing.

De toekomst van de woningmarkt

Het is nog niet de verwachting dat het tekort aan woningen in de nabije toekomst zal afnemen. Dit geeft aan dat de komende jaren de prijzen waarschijnlijk nog verder zullen stijgen. Toch is er hoop dat door snelle bouw de situatie zal verbeteren. Veel bedrijven investeren ook in makkelijkere en snellere woningbouw. Ook zijn er voor mensen in nood steeds meer tijdelijke woningen beschikbaar.

Meer van deze autheur

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Bereid je eerst volgende klus goed voor!

Heb je aankomende tijd verschillende klussen? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Je kan je op allerlei verschillende...

Car sharing Amsterdam is een fijne oplossing

Wanneer je in Amsterdam woont, dan is de kans vrij groot dat je geen eigen auto voor de deur hebt staan. De parkeerkosten zijn...

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Voor je het weet is het weer zomer, dat betekent ook dat je weer veel de tuin in kan. Dan wil je natuurlijk wel...