Action camera kopen? Hier moet je op letten

Ben je een liefhebber van (extreme) sporten? Dan wil je jouw activiteiten misschien graag met anderen delen. Dit kan door mensen mee te nemen, maar je kunt ook een opname maken van een route of parcours dat je aflegt. Voor zo’n opname heb je een action camera nodig. Deze camera kan tegen een stootje en is bovendien vaak waterdicht. Hierdoor leent hij zich uitstekend voor gebruik tijdens het sporten. Veel mensen gebruiken zo’n camera daarnaast om bepaalde momenten tijdens een vakantie vast te leggen. Wil je zelf ook een action camera gebruiken? Dan moet je deze eerst kopen. Wij vertellen je in deze tekst waar je op let bij het kopen van zo’n camera.

Beeldkwaliteit
Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een action camera is de beeldkwaliteit. Je wilt immers wel dat er haarscherpe filmpjes worden gemaakt. Er zijn namelijk maar weinig mensen die filmpjes van slechte kwaliteit kijken. Gelukkig kun je met de meeste action camera’s tegenwoordig haarscherp filmen. Veel van deze camera’s leggen video’s namelijk vast in HD Ready of Full HD. Gaat dit voor jou nog niet ver genoeg? Kies dan voor een action camera die filmt in 4K. De resolutie van zo’n camera is vier keer scherper dan HD Ready en Full HD. Een 4K action camera komt de kwaliteit van jouw video’s dan ook ten goede.

Waterdichtheid
In de intro haalden we al aan dat een GoPro vaak waterdicht is. Omdat zo’n camera meestal buiten gebruikt wordt, is dit een vereiste. Je wilt immers niet dat je in de regen geen opnames kunt maken van jouw sportactiviteiten. Daarom beschikken veel action camera’s niet over een lcd-scherm. Dit maakt dat de camera bestand is tegen water. Je kunt er meestal zelfs onder water mee filmen. Het is overigens niet zo dat iedere action camera waterdicht is. Zo zijn goedkopere camera’s vaak gevoelig voor water. Reden genoeg om niet te besparen op een action camera.

Camerafuncties
Wil je een action camera kopen? Dan raden wij je ook aan naar de verschillende functies te kijken. Sommige mensen vinden het voldoende als de camera op kan nemen, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Wil je bijvoorbeeld ook in slowmotion filmen of een timelapse maken? Kijk dan of een camera over deze functies beschikt. Ga hier niet klakkeloos vanuit, want lang niet alle action camera’s beschikken over deze functie. Verdiep je daarom goed in de camerafuncties voordat je een action camera koopt.

Manier van bevestigen
In tegenstelling tot een gewone camera houd je een action camera niet in jouw hand. Dit kan wel, maar het is niet altijd wenselijk. Wil je zo’n camera gebruiken om jouw sportactiviteiten in beeld te brengen? Dan is het wel prettig als je beide handen vrij hebt. Kijk daarom ook goed naar de manier van bevestigen. We zien bijvoorbeeld vaak dat zo’n camera op een helm bevestigd wordt. Daarnaast zijn er manieren om een action camera op een surfplank of het stuur van een fiets te monteren.

Hoe deel je gemaakte video’s?
Heb je een mooie video gemaakt va jouw (sport)activiteit? Dan wil je deze ongetwijfeld met zoveel mogelijk mensen delen. Helaas gaat dit niet bij iedere action camera even makkelijk. Zoek daarom goed uit hoe je video’s deelt voordat je een camera koopt. Sommige camera’s moet je middels een kabel verbinden met een laptop, tablet of smartphone. Er zijn overigens ook action camera’s waarbij je gemaakte opnames via een app op jouw telefoon terug kunt zien. Hierdoor is het makkelijk om video’s met anderen te delen.

Laatste berichten

Ontdek hoe je speciale tekens op je toetsenbord vindt

Stel je voor: je bent een verslag aan het typen en hebt een speciaal teken nodig dat nergens op je toetsenbord te vinden is....

Waarom groene energie in de industrie een must is

De industrie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving, maar helaas heeft deze sector ook een aanzienlijke impact op het milieu. De uitstoot...

Verhoog je websiteverkeer met hulc’s linkbuilding platform

Wil je je websiteverkeer verhogen? Dan ben je aan het juiste adres! Met Hulc's linkbuilding platform, heb je de mogelijkheid om je online zichtbaarheid...

Gerelateerde berichten