Met een RFID kaart heb je toegang tot je sportschool

RFID kaarten zijn steeds meer in opkomst. Ze worden op steeds meer plekken gebruikt. Maar wat zijn RFID kaarten eigenlijk? RFID staat voor Radio Frequency Identification. In een RFID kaart zit een chip waarop bepaalde informatie staat. Zo kun je, door de kaart langs een speciale kaartlezer te halen, toegang krijgen tot je sportschool, het zwembad of je kantoor. Mensen die geen RFID kaart hebben kunnen dan niet zomaar binnen komen lopen. Zo werkt de kaart onder andere als beveiligingsmiddel. Het is, dankzij de kaart, ook te monitoren wie waar is op welk moment.

Een RFID kaart gebruiken om de sportschool binnen te komen?

Dat is een goede oplossing. Je hoeft je naam niet meer op een lijst te zetten en je wordt automatisch aangemeld. Je kunt dan je programma gaan draaien en daarna weer vertrekken. Het is afhankelijk van de instellingen van je sportschool of je je ook weer moet afmelden. 
RFID kaarten worden bijvoorbeeld ook gebruikt in het openbaar vervoer. Door in te checken en weer uit te checken betaal je nooit te veel. De RFID kaart is in dat geval gekoppeld aan een bedrag dat jij er eerder op hebt gestort. Is het bedrag te laag, dan gaat het poortje van de bus of trein niet meer open.

Weer een kaartje in je portemonnee…

Je hebt al zoveel passen, kaartjes en dergelijke in je portemonnee. Maar er zijn ook andere oplossingen. De RFID chip kan ook worden ingebouwd in armbanden en sleutelhangers. Dat is vaak net zo handig of misschien zelfs wel handiger. Je hebt de RFID chip dan altijd bij je. Ook als je even tussendoor naar kantoor moet of als je wilt gaan sporten. Bij het sporten is het trouwens wel zo fijn als het gewoon een RFID kaart betreft. Je sleutels leg je, over het algemeen, in een kluisje en je armband doe je ook af. Met een RFID kaart heb je precies toegang tot de plekken waar jij moet zijn.

Kaarten op maat

Niet alle RFID kaarten zien er hetzelfde uit. Je kunt deze namelijk laten bedrukken in de kleuren van je sportschool of met het logo van je kantoor. RFID kaarten zijn snel in grote oplagen te leveren. De readers kunnen op iedere gewenste plek worden geplaatst. Zo kun je al snel overgaan op dit systeem. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden en de kosten van het RFID systeem? Neem dan contact op via bovenstaande website. 

Laatste berichten

Ontdek hoe je speciale tekens op je toetsenbord vindt

Stel je voor: je bent een verslag aan het typen en hebt een speciaal teken nodig dat nergens op je toetsenbord te vinden is....

Waarom groene energie in de industrie een must is

De industrie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving, maar helaas heeft deze sector ook een aanzienlijke impact op het milieu. De uitstoot...

Verhoog je websiteverkeer met hulc’s linkbuilding platform

Wil je je websiteverkeer verhogen? Dan ben je aan het juiste adres! Met Hulc's linkbuilding platform, heb je de mogelijkheid om je online zichtbaarheid...

Gerelateerde berichten