Laat het infrezen vloerverwarming over aan professionals

Veel mensen kiezen er, juist nu, voor om hun huis eens flink aan te pakken. Zo gaan veel mensen voor een nieuwe keuken of badkamer. Anderen verbouwen hun complete huis en gooien de boel helemaal om. Dat is ook de reden dat mensen juist nu kiezen om te gaan voor vloerverwarming. Eindelijk af van die lelijke radiatoren en een ruimere huiskamer in één moeite door. Maar het leggen van vloerverwarming is een klus voor professionals. Deze mensen weten hoe het infrezen vloerverwarming moet zodat jij de maximale warmteopbrengst hebt.

Infrezen vloerverwarming gaat niet in iedere ondervloer

In een houten ondervloer bijvoorbeeld kunnen geen sleuven voor vloerverwarming gefreesd worden. Wil je infrezen vloerverwarming laten uitvoeren, dan is het (dus) van belang dat je op een aantal zaken let. Is je ondervloer van zandcement of anhydriet dan is er niets aan de hand. Heb je een betonnen ondervloer, dan kan het infrezen vloerverwarming wel, maar wordt het wat duurder vanwege de zwaardere machinerie die nodig is. Het is ook van belang dat je vloer vlak is en geen gaten vertoont. Deze zul je eerst moeten laten vullen.

Geeft dat niet een enorme stofbende in huis?

Het infrezen vloerverwarming is natuurlijk een klus waar veel stof bij vrij zou kunnen komen. Door gebruik te maken van speciale apparatuur kunnen onze specialisten echter het grootste gedeelte van het stof opvangen in speciaal daarvoor bestemde zakken. Iedere sleuf die gefreesd wordt is 1,7 mm diep, dus je kunt je voorstellen dat onze specialisten dit werk niet doen zonder die speciale stofzakken. De sleuven moeten ook nog eens in een bepaald patroon worden gefreesd. Een zogenaamd "slakkenhuis"-patroon. Als het een grote stofboel is, dan is het werk niet meer goed te overzien. 

Wat zijn de voordelen van het laten infrezen van de vloerverwarming?

Je vloer wordt geen milimeter hoger. Je hebt dus geen problemen met het opnieuw moeten afhangen van deuren. De waterleidingen liggen vlak onder het oppervlak. Hierdoor merk je al heel snel resultaat van de vloerverwarming. Zodra alle sleuven gefreesd zijn, kan de vloer direct worden afgewerkt. Er hoeft niets te drogen of uit te harden. De vloer zal, dankzij de dilatatievoegen niet gaan "werken". Je merkt, als je vloer is afgewerkt helemaal niet dat er iets onder is gebeurd. Ja, je voelt de warmte. En dat is natuurlijk een groot voordeel. Het infrezen vloerverwarming is inclusief de aansluiting van de vloerverwarming. Je kunt al binnen een paar dagen profijt hebben van deze, toch wel heftige, ingreep.

Meer van deze autheur

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Bereid je eerst volgende klus goed voor!

Heb je aankomende tijd verschillende klussen? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Je kan je op allerlei verschillende...

Car sharing Amsterdam is een fijne oplossing

Wanneer je in Amsterdam woont, dan is de kans vrij groot dat je geen eigen auto voor de deur hebt staan. De parkeerkosten zijn...

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Voor je het weet is het weer zomer, dat betekent ook dat je weer veel de tuin in kan. Dan wil je natuurlijk wel...