Bereid je eerst volgende klus goed voor!

Heb je aankomende tijd verschillende klussen? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Je kan je op allerlei verschillende manieren voorbereiden. Het is afhankelijk of je als zelfstandige werkt of dat je werkt voor een bedrijf. Toch zijn er veel dingen die belangrijk zijn om vooraf te regelen en uit te zoeken zodat jouw klus niet stil komt te liggen. Dit wil je namelijk niet hebben, zowel voor jezelf niet als voor de klant. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks hoe jij je goed kan voorbereiden op je eerst volgende klussen.

Wat heb je nodig voor de klus?

Het is belangrijk om eerst te inventariseren wat je allemaal nodig hebt voor je klus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan personeel, machines, attributen en alles wat er bij jouw klus komt kijken! Je kan tegenwoordig gemakkelijk online een midigraver huren. De midigraver is geschikt voor zwaardere klussen. De vraag: hoe huur je een graafmachine? Is vast wel is bij jou opgekomen. Het antwoord hier op is vrij eenvoudig. Online zijn er veel mogelijkheden om een graafmachine te huren. Hierdoor kan je verschillende graafmachines vergelijken en uiteindelijk de beste voor jouw klus uitzoeken. Wanneer je bezig bent met deze voorbereiding is het slim om te schakelen met het bedrijf waar je de graafmachine huurt. Afhankelijk van jouw wensen kan je hier goede afspraken over maken.

Stel een plan op

Wanneer je een aantal klussen op de planning hebt staan is het slim om een plan te maken waarmee je direct inzichtelijk hebt welke klussen je aankomende tijd hebt en welke spullen je hiervoor nodig hebt. Vervolgens is het slim om te bepalen of je deze klus alleen aan kan of dat je personeel nodig hebt voor deze klus. Wanneer je meerdere mensen nodig hebt moet je dit van te voren regelen. Zeker wanneer je met flexwerkers werkt, is het belangrijk om te kijken wat wel/niet kan.

Evalueren

Het is daarnaast een goed idee om na elke klus even te evalueren. Welke learnings heb je kunnen trekken uit de klus zodat je dit kan verbeteren bij de volgende klus? Dit kan van alles zijn! Wanneer je dit doet kan je steeds verder professionaliseren en je processen optimaliseren. Dit biedt een hoop ruimte voor je en groeimogelijkheden. Uiteindelijk wil je natuurlijk steeds verder groeien en zoveel mogelijk klanten kunnen bedienen. Een goede evaluatie kijkt niet alleen naar de goede dingen maar juist naar de dingen die minder goed liepen.

Meer van deze autheur

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Bereid je eerst volgende klus goed voor!

Heb je aankomende tijd verschillende klussen? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Je kan je op allerlei verschillende...

Car sharing Amsterdam is een fijne oplossing

Wanneer je in Amsterdam woont, dan is de kans vrij groot dat je geen eigen auto voor de deur hebt staan. De parkeerkosten zijn...

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Voor je het weet is het weer zomer, dat betekent ook dat je weer veel de tuin in kan. Dan wil je natuurlijk wel...