Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is een belangrijke verzekering

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dit houdt in dat je ook aansprakelijk bent voor eventuele schade die je veroorzaakt bij anderen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Daarom is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er bestaan twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp'ers, namelijk de aansprakelijkheidsverzekering zzp en de zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Wat is de aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

De aansprakelijkheidsverzekering zzp is bedoeld voor zzp'ers die diensten verlenen en daarbij geen producten leveren. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je als fotograaf opdrachten uitvoert, als tekstschrijver teksten schrijft of als consultant advies geeft aan klanten. Bij dit type werkzaamheden is er geen sprake van fysieke producten die kunnen leiden tot schade. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de schade die jij als zzp'er veroorzaakt bij een ander. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je per ongeluk een dure camera laat vallen tijdens een fotoshoot, waardoor deze niet meer werkt. Of als je als consultant verkeerd advies hebt gegeven, waardoor de klant schade heeft geleden.
Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. De kosten van schadeclaims kunnen namelijk hoog oplopen en het is verstandig om hiervoor verzekerd te zijn. Daarnaast kan het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering zzp ook het vertrouwen van klanten vergroten.

Wat is de ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor zzp'ers die naast diensten ook producten leveren. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je als schilder verf en kwasten levert aan klanten, als je als webshop eigenaar producten verkoopt of als je als cateraar eten en drinken levert op evenementen. Bij dit type werkzaamheden is er wel sprake van fysieke producten die kunnen leiden tot schade. Een zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij als zzp'er veroorzaakt bij een ander als gevolg van de producten die je levert. Dit kan bijvoorbeeld zijn als een klant ziek wordt van het eten dat je hebt geleverd, als er brand ontstaat door een ondeugdelijk geleverd product of als er schade ontstaat door het gebruik van een ondeugdelijk product. 
Een zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden als je als zzp'er producten levert. Ook hier kunnen de kosten van schadeclaims hoog oplopen en het is verstandig om daar goed rekening mee te houden. Je wilt voorkomen dat je je bedrijf moet stoppen omdat je door één claim al flink in de problemen kan komen.

Laatste berichten

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is een belangrijke verzekering

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dit houdt in dat je ook aansprakelijk bent...

Online gamen met vrienden: de voordelen op een rij!

Gamen is tegenwoordig een van de meest populaire vrijetijdsbestedingen ter wereld. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van je...

Tips bij het kopen van een accu

  Het onderhouden van een auto is soms heel erg lastig, maar het is wel van belang. Achterstallig onderhoud kan namelijk voor veel problemen zorgen...

Gerelateerde berichten