Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is een belangrijke verzekering

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dit houdt in dat je ook aansprakelijk bent voor eventuele schade die je veroorzaakt bij anderen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Daarom is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er bestaan twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp'ers, namelijk de aansprakelijkheidsverzekering zzp en de zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Wat is de aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

De aansprakelijkheidsverzekering zzp is bedoeld voor zzp'ers die diensten verlenen en daarbij geen producten leveren. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je als fotograaf opdrachten uitvoert, als tekstschrijver teksten schrijft of als consultant advies geeft aan klanten. Bij dit type werkzaamheden is er geen sprake van fysieke producten die kunnen leiden tot schade. Een aansprakelijkheidsverzekering zzp dekt de schade die jij als zzp'er veroorzaakt bij een ander. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je per ongeluk een dure camera laat vallen tijdens een fotoshoot, waardoor deze niet meer werkt. Of als je als consultant verkeerd advies hebt gegeven, waardoor de klant schade heeft geleden.
Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. De kosten van schadeclaims kunnen namelijk hoog oplopen en het is verstandig om hiervoor verzekerd te zijn. Daarnaast kan het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering zzp ook het vertrouwen van klanten vergroten.

Wat is de ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor zzp'ers die naast diensten ook producten leveren. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je als schilder verf en kwasten levert aan klanten, als je als webshop eigenaar producten verkoopt of als je als cateraar eten en drinken levert op evenementen. Bij dit type werkzaamheden is er wel sprake van fysieke producten die kunnen leiden tot schade. Een zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij als zzp'er veroorzaakt bij een ander als gevolg van de producten die je levert. Dit kan bijvoorbeeld zijn als een klant ziek wordt van het eten dat je hebt geleverd, als er brand ontstaat door een ondeugdelijk geleverd product of als er schade ontstaat door het gebruik van een ondeugdelijk product. 
Een zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden als je als zzp'er producten levert. Ook hier kunnen de kosten van schadeclaims hoog oplopen en het is verstandig om daar goed rekening mee te houden. Je wilt voorkomen dat je je bedrijf moet stoppen omdat je door één claim al flink in de problemen kan komen.

Laatste berichten

Ontdek hoe je speciale tekens op je toetsenbord vindt

Stel je voor: je bent een verslag aan het typen en hebt een speciaal teken nodig dat nergens op je toetsenbord te vinden is....

Waarom groene energie in de industrie een must is

De industrie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving, maar helaas heeft deze sector ook een aanzienlijke impact op het milieu. De uitstoot...

Verhoog je websiteverkeer met hulc’s linkbuilding platform

Wil je je websiteverkeer verhogen? Dan ben je aan het juiste adres! Met Hulc's linkbuilding platform, heb je de mogelijkheid om je online zichtbaarheid...

Gerelateerde berichten