Wat zijn membraanschakelaars?

Membraanschakelaars, ook wel membrane switch genoemd, worden al sinds de jaren zeventig gebruikt als betrouwbare en robuuste interface voor verschillende toepassingen. Ze worden vaak gebruikt in buitentoepassingen omdat ze goed bestand zijn tegen slecht weer. Ze zijn stof- en waterdicht en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn te gebruiken in omgevingen waar hygiëne belangrijk is, zoals in ziekenhuizen. Een membrane switch is opgebouwd uit verschillende lagen en wordt gebruikt als een schakelaar om een ​​apparaat in of uit te schakelen. Membraanschakelaars zijn gedrukte schakelingen op film. Mechanische schakelaars zijn in tegenstelling daartoe gemaakt van koper en kunststof.

Hoe werken membraanschakelaars?

Hoe werken membraanschakelaars precies? Het principe is eenvoudig. Wanneer het apparaat zal gaan worden, wordt een schakelaar ingedrukt. De twee polen van het systeem maken dan contact en het circuit sluit. Als de schakelaar wordt losgelaten keert de schakelaar weer terug naar de open toestand en worden de polen losgekoppeld.

Hoe worden membraanschakelaars gemaakt?

Membraanschakelaars worden gemaakt door een koolstof- of zilverinkt op een polyesteroppervlak te drukken. Een aangepaste grafische overlay wordt vervolgens op de film aangebracht. Er zijn verschillende soorten grafisch laagmateriaal, waaronder polyester, antimicrobieel polyester, polycarbonaat, mengsels en siliconen. Deze buigzame, duurzame materialen zijn waar "membraanschakelaars" hun naam aan ontlenen.

Welke toepassingen zijn er voor de membraanschakelaars?

Membrane touch switches worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder in de lucht- en ruimtevaart-, defensie-, de medische, industriële en transportindustrie. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor toetsenborden, telefoons met touchscreen en nierdialyseapparaten – om er maar een paar te noemen. De grootste voordelen van het gebruik van membraanschakelaars is de duurzaamheid en flexibiliteit. Vooral in omgevingen met temperatuurverschillen of verschillende weersomstandigheden zijn ze ideaal in gebruik. Ze zijn erg betrouwbaar en hebben hoge geleidbaarheid.

Soorten membraanschakelaars

Er zijn twee soorten membraanschakelaars, die verschillende functies op de printplaat uitvoeren:

Tactiele schakelaars geven een reactie wanneer ze worden ingedrukt door een vinger of actuator. Er wordt gebruik gemaakt van symbolen of letters symbolen of letters die de functie van elke schakelaar aanduidt. Deze schakelaars  worden meestal ontworpen met behulp van metalen koepels. De  metalen koepel wordt tegen een geleidende voetafdruk gedrukt wanneer deze gebruikt wordt, waardoor een actie plaatsvindt.

Niet-tastbaar. Het verschil met een tactiele schakelaar is dat met een niet- tactiele schakelaar er geen voelbare reactie uitgelokt wordt. De onderkant van de overlay is verbonden met een geleidend kussen, dus zijn de niet-tactiele schakelaars op zichzelf staande eenheden.

Membraanschakelaars of toetsenborden zijn in vorm en functie afhankelijk waar ze voor gebruikt worden. Ze zijn duurzaam en robuust, maar kunnen er wel stijlvol en subtiel uitzien. Flexibele technologie is steeds meer in opkomst en de mogelijkheden breiden zich met de dag uit.

Laatste berichten

Waarom groene energie in de industrie een must is

De industrie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving, maar helaas heeft deze sector ook een aanzienlijke impact op het milieu. De uitstoot...

Verhoog je websiteverkeer met hulc’s linkbuilding platform

Wil je je websiteverkeer verhogen? Dan ben je aan het juiste adres! Met Hulc's linkbuilding platform, heb je de mogelijkheid om je online zichtbaarheid...

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is een belangrijke verzekering

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dit houdt in dat je ook aansprakelijk bent...

Gerelateerde berichten