Een paar tips om goed te starten als ondernemer

Je bent nu al een paar jaar in loondienst. Op zich bevalt het prima, maar ook weer niet. Elke dag van 9 tot 5 werken wordt wel een beetje saai en je zou eigenlijk liever zelf je tijd willen bepalen. Ook vind je het niet prettig te moeten luisteren naar je baas en niet je eigen ding te kunnen doen. Wij snappen dit en begrijpen volledig dat je voor jezelf zou willen beginnen. In dit blog geven we je een aantal tips om over na te denken voordat je de stap maakt.

Waar ben je goed in?

Je doet nu misschien al werk waar je goed in bent. Als je daar ook gelukkig van wordt dan heb je al de activiteit om je op te focussen. Het kan natuurlijk ook dat je juist iets anders wil doen, maar niet zo goed weet wat. Je zou een winkel kunnen starten online of offline. Maar bied je dan producten aan of diensten? Kies je voor iets wat je momenteel mist in je leven of ben je juist zo goed ergens in? Dit is goed om over na te denken. Als je het niet weet dan zijn er verschillende tests om uit te voeren om er achter te komen waar je goed in bent.

Regel klanten

Het klinkt misschien logisch, maar starten als ondernemer wordt lastig als je geen klanten hebt. Daarom is het slim om in je omgeving te kijken wie er interesse zouden hebben in je product of dienst. Het is toch altijd makkelijker om je product te verkopen aan mensen die je kent. Bedenk ook een goede elevator pitch om je nieuwe klanten te overtuigen. Als je deze een paar keer goed geoefend hebt, kan je deze nog beter wanneer je je product echt moet gaan verkopen.

Naast je beginnende klanten wil je altijd meer klanten. Daarom is het slim om aan je netwerk te werken. Misschien kom je iemand tegen die je op de hoogte brengt van een freelance platform. Of je komt iemand tegen die hetzelfde doet als jij en je graag op weg helpt.

Als laatste is het slim om je online zichtbaar te maken. Dit kan met een website, maar ook met verschillende socialemediakanalen. Deel je profiel op je persoonlijke kanalen om alvast volgers te regelen.

We gaven je een aantal tips om te beginnen als ondernemer. Hopelijk was dit het zetje in je rug dat je nodig had om als ondernemer aan de slag te gaan.

Laatste berichten

Hoe kies je een elektrische fiets?

De elektrische fiets, ook wel een e-bike genoemd, is een fiets waaraan een kleine motor is toegevoegd om het trappen veel gemakkelijker te maken....

Verzeker jouw waardevolle bezittingen nu tegen schade

Iedereen heeft wel belangrijke spullen in de woning staan. Het is dan ook verstandig om jouw spullen op de juiste manier te beschermen. Helaas...

Alles wat jij moet weten over SAP Business One

Ben je aan het kijken naar een programma waarmee je de bedrijfsactiviteiten beter kunt organiseren? Dan moet je ervoor zorgen dat je een programma...

Gerelateerde berichten