Een mooi staaltje technologie

De ene persoon houdt van mode en de ander houdt van auto’s; ieder heeft zo zijn eigen hobby. Mijn hobby, en met mij vele anderen gok ik, is technologie. Ik blader in tijdschriften over technologie, zoek op internet naar de nieuwste snufjes en maak eens in de zoveel tijd een Mediamarkt tripje. Heerlijk vind ik het om mij te verdiepen in de nieuwste gadgets en items en hoe deze precies werken. Maar, ik kan deze nieuwtjes en bevindingen natuurlijk niet alleen voor mijzelf halen. Daarom ook hier voor jullie een blog over het nieuwste staaltje technologie dat ik heb ontdekt. En het is waarschijnlijk niet iets dat je verwacht…

Ergonomische bureaustoelen

Dit staaltje technologie kwam ik tegen terwijl ik door een tijdschrift aan het bladeren was. Er stond een heel informatief stuk over ergonomische bureaustoelen. Dit is toch geen technologie, zou je kunnen denken? Jawel hoor! Technologie hoeft namelijk niet per se te slaan op elektronische apparatuur. Technologie is namelijk ook als kennis gebruikt wordt om producten te vernieuwen, vaak is hieraan ook een doel gekoppeld. De ergonomische bureaustoelen zijn dit zeker ook.

Wat is het doel?

Waarschijnlijk denk je nu; wat is het doel dan van zo’n ergonomische bureaustoel? Dat kan ik jullie eens even haarfijn uitleggen. De ergonomische bureaustoel is een stoel die zo gefabriceerd is dat deze fysieke klachten zal verminderen. Hij is zo ontworpen dat een goede zithouding wordt gestimuleerd. Ideaal dus voor als je vaak lange dagen maakt in je studeerkamer of op kantoor. Ik hoor namelijk om mij heen ook steeds vaker vrienden klagen over rug- en nekklachten. En ik weet wel hoe dat komt. Namelijk, omdat wij tegenwoordig gewoon veel vaker zitten en langere dagen maken! De werkdruk is in veel studies en bij veel banen vele malen hoger dan vroeger en dat merken veel mensen dus ook aan hun fysieke gesteldheid.

De échte test

Natuurlijk moest ik deze bureaustoel ook zelf even testen voordat ik deze blog voor jullie kan schrijven. Ik ga jullie namelijk niks aanbevelen voordat ik zelf de proef op de som heb genomen. Daarom heb ik een maand geleden deze bureaustoel aangeschaft. Zelf heb ik vaak last met studeren van nekklachten, terwijl ik dit op werk niet heb. Nu moet ik zeggen dat wij op kantoor ook hele goede bureaustoelen hebben, dus daar zou dit aan kunnen liggen. In ieder geval, ik schafte dus een bureaustoel aan en heb deze een maand gebruikt in mijn studeerkamer. En geloof mij; het werkt het! Ik was eerst een beetje sceptisch maar deze stoelen zijn zo fijn. Wat het fijnste is, is dat je hem op veel punten zelf kan instellen (armleuningen, zitvlak, rugleuning etc.) waardoor hij voor iedereen ideaal is. Als je dus veel fysieke klachten hebt, of zelfs als je deze niet hebt, is deze stoel echt een aanrader. Het beste is natuurlijk zelfs om de fysieke klachten te voorkomen, dus aanschaffen maar!

More from author

Related posts

Advertisment

Latest posts

Tips voor een effectieve vergadering

Als je een vergadering ingepland hebt met je personeel, wil je natuurlijk dat dit vlekkeloos verloopt. Je wil dat het doeleinde van de vergadering...

Waarom is Propellor een goede keuze voor webshop software

Als je plannen hebt om een webshop te maken voor de zakelijke markt dan heb je verschillende keuzes. Een optie is om te kiezen...

Je kunt niet meer zonder COAX kabel

Ons huishouden hangt tegenwoordig van kabels aan elkaar. Want ook al heb je in je hele huis draadloos internet en werk je vooral op...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!