Bitcoin kopen – hoe doe je dat?

De laatste tijd is er weer veel meer interesse in een Bitcoin kopen. Dat is helemaal niet gek: de Bitcoin koers is in 2020 namelijk weer flink gestegen. Ook hoor je veel over Bitcoin in het nieuws en dat zorgt ervoor dat dit nieuwe betaalmiddel iets magisch heeft. Veel mensen vinden het namelijk ook spannend om hiermee te beginnen. Wat moet je dus doen als je Bitcoin wil kopen? Hoe ga je aan de slag en wat is belangrijk om te weten? In dit artikel lees een aantal nuttige tips als je met Bitcoin aan de slag wil. 

Wat is Bitcoin?

Een Bitcoin is een digitaal betaalmiddel. Het is de allereerste gedecentraliseerde digitale munt. Als je Bitcoins wil verhandelen zit er geen centrale bank of beheerder tussen. Het is dus vrij verhandelbaar en gebeurt meestal via digitale brokers. De transacties gebeuren dus tussen de gebruikers onderling, zonder een bank of andere organisatie die dat regelt. 

De verwarring: Bitcoin en crypto valuta

Heel veel mensen halen de termen Bitcoin en crypto valuta door elkaar. Belangrijk om te weten is, dat Bitcoin een cryptomunt is. Bitcoin is de eerste cryptomunt op de markt dus het is logisch dat men dit door elkaar haalt. Echter zijn er nog andere cryptovaluta. Denk hierbij aan de Ripple, Litecoin en Ethereum. De materie over cryptovaluta is veelomvattend. Zorg dus dat je je goed verdiept van tevoren. 

Waarom is Bitcoin zo gewild? 

Een Bitcoin is een waardemiddel. Zoals men vroeger al belegde in goud, zilver, bedrijven en valuta, is Bitcoin helemaal van deze tijd. Als cryptovaluta meer waard worden, geldt hetzelfde voor het geld wat jij erin hebt gestoken. De koers van de Bitcoin staat nu op $ 11.000. De verwachting is dat deze stijgt naar $ 20.000. 

Het verschil tussen een broker en een platform?

De termen broker en platform worden vaak ook door elkaar gehaald. Een broker is een tussenpartij tussen de koper en de cryptovaluta markt. Die cryptovaluta worden verhandeld via verschillende platforms. Sommige brokers maken gebruik van een eigen platform. Anderen doen dit weer via een derde partij. Het fijne aan een broker is dat je advies krijgt over je aankoop. Een nadeel is dat je aan een broker wel transactiekosten betaalt. Zoek dus goed uit waar de transactiekosten voor Bitcoin of andere crypto valuta laag liggen. Veel mensen verkijken zich hierop. Een goed gemiddelde is ongeveer 1% transactiekosten van het bedrag waarmee je wil handelen. Een Bitcoin koop je dus bij een broker en daar zijn talloze organisaties van. Heb jij al enigszins verstand van Bitcoin en heb je geen advies nodig van een andere partij? Dan kun je zelf de markt op. Je kan dan zelf traden via een platform. Dit scheelt uiteraard de transactiekosten. 

Laat je goed adviseren 

Ga niet zomaar beginnen met de investering in Bitcoin. Laat je goed adviseren door een broker of door een kennis die hier veel verstand van heeft. Je loopt het risico om geld te verliezen, maar ook daar kun je slim mee omgaan. Dit moet je dan wel van tevoren weten.

Laatste berichten

Ontdek hoe je speciale tekens op je toetsenbord vindt

Stel je voor: je bent een verslag aan het typen en hebt een speciaal teken nodig dat nergens op je toetsenbord te vinden is....

Waarom groene energie in de industrie een must is

De industrie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving, maar helaas heeft deze sector ook een aanzienlijke impact op het milieu. De uitstoot...

Verhoog je websiteverkeer met hulc’s linkbuilding platform

Wil je je websiteverkeer verhogen? Dan ben je aan het juiste adres! Met Hulc's linkbuilding platform, heb je de mogelijkheid om je online zichtbaarheid...

Gerelateerde berichten