5 redenen om voor een Lean Green Belt training te kiezen

Lange wachttijden, overbodig transport, overbewerking, overproductie, onnodige voorraden, onnodige bewegingen of waardevolle kennis die onbenut blijft. Dit soort verspillingen ben je in je organisatie natuurlijk liever kwijt dan rijk. En dat kan ook. Na het volgen van een Lean Green Belt training kun je op jouw eigen afdeling als projectleider aan de slag met Lean-initiatieven en Kaizen-verbeterprojecten. Het doel? Verspillingen elimineren en meer waarde voor de klant creëren. Vraag je je af of deze training iets voor jou is? Lees dan deze blog en ontdek de vijf redenen om voor een Lean Green Belt training te kiezen.

Reden 1: je leert Lean-kennis toepassen in de praktijk

Misschien heb je al een Lean Yellow Belt training gevolgd en zou een Lean Green Belt training een mooie vervolgstap voor je zijn. Misschien ben je nog geen Yellow Belt, maar wil je wél ervaring met Lean opdoen. In beide gevallen is een Green Belt training perfect voor jou. De enige twee voorwaarden voor deelname zijn dat jij binnen je organisatie betrokken bent bij het verbeteren van processen en dat jij een duurzame bijdrage wilt leveren aan de organisatiedoelstellingen. En het grote voordeel van een Lean Green Belt training: je leert de theorie achter Lean en Six Sigma, maar leert dankzij praktijkcases en praktijksimulatiegames óók hoe je de technieken in de praktijk toepast.

Reden 2: je kunt na de training snel resultaten behalen

Zet je na het volgen van een Lean Green Belt training jouw nieuw verworven kennis en vooral ook ervaringen in, dan kun je voor je organisatie al snel mooie resultaten behalen. Of beter gezegd: je realiseert dan blijvende impact. En als er resultaten worden behaald, kun jij deze op je naam zetten. Kijk maar eens naar twee voorbeelden uit de Symbol-praktijk.

REINÆRDT Deuren

“Ons vraagstuk was eigenlijk vrij simpel: 95 procent van onze deuren was binnen 16 dagen gereed, en 1 op de 20 deuren deed er langer over dan 16 dagen. De doorlooptijd van alle deuren moest gereduceerd worden tot een week. We hebben daarom alle problemen in kaart gebracht en op basis daarvan voorstellen gedaan voor het herinrichten van onze processen op basis van Lean-technieken. Vervolgens hebben we een negental deelprojecten vastgesteld die nodig waren om ons einddoel te bereiken. Zo hebben we binnen ongeveer vier maanden ons doel – een levertijd van een week – bereikt” – Robert Schuuring, ad interim directeur bij REINÆRDT Deuren en Directeur Industrie bij VolkerWessels

Sensire

“Ieder HR-subteam heeft op het eigen kantoor een groot whiteboard opgehangen en dat ingedeeld volgens de principes van Lean. Wat moet er deze week gedaan worden, welke projecten spelen op de langere termijn, welke successen hebben we deze week behaald en waar kunnen we verbeteren? Medewerkers merken dat hun weekstartbord bijdraagt aan een efficiënt overleg en een betere samenwerking. Ze hebben grip op wie waarmee bezig is en op wat er wel én niet goed gaat. Ook gemaakte afspraken worden door de weekstartborden inzichtelijk, zodat collega’s gemakkelijker het gesprek met elkaar kunnen aangaan over wat er niet goed gaat, en hoe dat komt. Met een betere ervaring voor onze interne klanten als resultaat natuurlijk” – Marieke Bokkinga, Directeur Bedrijfsvoering (Financiën, ICT, P&O)

Reden 3: je wordt nóg waardevoller voor je organisatie

Het doel van Lean is om operationele processen stabieler en efficiënter in te richten. Na het volgen van een Lean Green Belt training realiseer jij binnen jouw organisatie significante verbeteringen in die processen. Door de juiste Lean-technieken in te zetten optimaliseer jij processen namelijk zó dat de doorlooptijd korter wordt, dat klanten meer tevreden zijn én dat operationele kosten lager worden. Met een Green Belt certificaat op zak ben jij dus een waardevolle aanwinst voor je organisatie.

Reden 4: je verhoogt je kennis – voor nu en in de toekomst

Na het klassikaal of virtueel volgen van een Lean Green Belt training krijg je natuurlijk een certificaat van deelname. Ook heb je de mogelijkheid om een internationaal erkend certificaat van de Lean Six Sigma Academy te behalen. Van een dergelijk certificaat heb je je hele carrière plezier.

Reden 5: je leert van de absolute top in de wereld van Lean

Symbol is één van de leading experts in de markt. En dankzij vijftien jaar ervaring in zowel de industrie en automotive als de publieke sector, 40 professionals én inmiddels al ruim 20.000 gecertificeerde Green Belts weet je zeker dat je hiermee een goede Lean Green Belt training kiest. Symbol werkt bovendien met uniek eigen lesmateriaal, dat zeer praktisch is ingestoken. Het is niet voor niets dat cursisten deze vijfdaagse Lean Green Belt training gemiddeld met een 8,5 of hoger beoordelen.

Laatste berichten

Waarom groene energie in de industrie een must is

De industrie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving, maar helaas heeft deze sector ook een aanzienlijke impact op het milieu. De uitstoot...

Verhoog je websiteverkeer met hulc’s linkbuilding platform

Wil je je websiteverkeer verhogen? Dan ben je aan het juiste adres! Met Hulc's linkbuilding platform, heb je de mogelijkheid om je online zichtbaarheid...

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is een belangrijke verzekering

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dit houdt in dat je ook aansprakelijk bent...

Gerelateerde berichten