ZZP’er in corona tijd

Vanochtend had ik een klein realisatie momentje. En dat was tijdens het acht uur journaal. Of om preciezer te zijn, tijdens het weer bericht dat volgde. De zomer komt er al weer aan. Het is al juni. De maanden lijken voorbij te vliegen in deze gekke tijden.

Onverwachte wending

Ik weet nog goed dat ik begin dit jaar een goed voornemen had gedaan. Als ZZP’er zou ik eindelijk full time gaan draaien. De vooruitzichten waren goed, ook de opdrachten liepen goed. Niet alleen particulier, waar je wat kleinere prijzen voor vraagt. Maar juist de grotere opdrachten voor kleine en wat grotere bedrijven kwamen binnen.

ZZP & COVID

Maar een ZZP’er in corona tijd heeft het niet makkelijk. Want juist dat laatste type opdrachten valt nu helemaal weg. ZZP’ers zijn namelijk de eerste personen waar bedrijven op bezuinigen. Gelukkig zijn in deze tijd veel particulieren die juist gaan verbouwen in en rondom hun huis omdat ze dit jaar hun vakantie over slaan. Vanuit deze doelgroep heb ik dan ook een gedeelte van mijn vervallen opdrachten kunnen opvangen. Echter heb ik niet al mijn uren kunnen opvangen waardoor ik redelijk veel tijd over had. In het begin van de corona periode baalde ik hiervan maar toen heb ik de knop op gezet en ben ik in mijn eigen huis aan de gang gegaan.

Dan maar aan de slag

Zoals menig Nederlander ben ook ik aan het klussen geslagen in huis. Mijn bouwmaterialen haal ik altijd online via Bouwmaat . Ideaal, vooral in het begin van de corona tijd, toen iedereen massaal aan het thuis klussen sloeg en de fysieke bouwmarkten besmettingshaarden voor corona leken te worden. Daarnaast worden de bouwmaterialen afgeleverd op de locatie, hierdoor hoef ik nooit in de ochtend voordat ik naar de klus ga langs de bouwmarkt. Ik heb mooi mijn badkamer en slaapkamer af kunnen maken in de afgelopen maanden. Daarnaast heb ik de afgelopen periode nieuw gereedschap van DeWalt aangeschaft. Door de drukte voor de corona periode had ik hier nooit tijd voor. Met dit nieuwe gereedschap ben ik weer helemaal klaar om elke klus aan te pakken.

Meer van deze autheur

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

De t10 led en de Osram led lamp bestel je gewoon online

Goede verlichting in en aan je auto is belangrijk. Je kunt er zelfs een flinke bekeuring voor krijgen als je verlichting niet in orde...

Lees de broker Bux review voor je start met beleggen

Online handelen in aandelen is al helemaal ingeburgerd. Maar steeds meer brokers, ook wel aandelenmakelaars genoemd, komen op de markt met een speciale app...

Enrise: het beste internetbureau

In 2020 werd internetbureau Enrise bekroond tot beste internetbureau van Nederland. Misschien vraag je je af waarom. Een internetbureau wint deze prijs immers niet...