VR- trainingen onmisbaar voor professionals

Virtual Reality en zijn ontelbare toepassingen nemen nu ook bij ons een opmerkelijke vlucht. De vraag naar trainingen en extra opleidingen klinkt dan ook steeds luider. Professionals in meerdere sectoren kunnen niet meer zonder een aangepaste training. Het aantal bedrijven dat deze opleidingen aanbieden nemen nog altijd hals over kop toe. Een VR training laten maken gebeurt vandaag in alle sectoren. De mogelijkheden zijn onbeperkt en nodig voor het leveren van de beste dienstverlening. VR trainingen laten maken zijn nu al in vele takken van zowel industrie als dienstverlening niet meer weg te denken.

Levensechte VR trainingen laten maken met 360 graden video

Met het groeiend gebruik van 360 graden video en fotografie worden deze trainingen zo realistisch mogelijk voorgesteld. Zo sluiten ze nauw aan bij bedrijvigheden in alle sectoren. We gaan steeds meer interactief. Zo wordt alle beschikbare informatie gedeeld met tekst, beeld en geluid. Deze VR trainingen met 360 graden video of foto content zorgt uiteraard voor vele voordelen, zoals:

  • Hoge beleving: zo realiseer je namelijk levensechte situaties zodat we alle mogelijke toestanden haarscherp kunnen weergeven. 
  • Tijdwinst: omdat we op deze manier sneller tot de essentie doordringen, winnen we met het inzetten van Virtual Reality veel kostbare tijd. Het is zelfs mogelijk grote groepen uitgebreid te trainen.
  • Flexibel: Virtual Reality is op eender welk tijdstip en overal mogelijk. Men werkt namelijk meer en meer met een makkelijk en gebruiksvriendelijk systeem. 

Virtual Reality trainingen mogelijk in alle sectoren

Virtual Reality trainingen bieden zovele mogelijkheden dat ze ondertussen in zowat alle sectoren en voor alle mogelijke doelen worden toegepast. Deze virtuele trainingen worden vooral toegepast bij:  

  • Het overwinnen van angst: met het inzetten van Virtual Reality trainingen kunnen alle mogelijke situaties nagebootst worden. Deelnemers worden zo aan alle soorten angst onderworpen. 
  • Empathietraining: met deze trainingen kunnen onder meer therapeuten en andere gezondheidswerkers zich maximaal inleven in de moeilijke en vaak vervelende levenssituaties van bijvoorbeeld autisten of dementerenden. Zo krijgen deze patiënten eindelijk het begrip dat ze al lang verdienen. 
  • Gedragstrainingen: aangepaste gedragstrainingen zijn onmisbaar om deelnemers van hun vaak foutief gedrag definitief te verlossen. Gedragstrainingen worden meer en meer georganiseerd om het groeiend pestgedrag aan banden te leggen.   
  • Ontspanningstrainingen: deze laten de deelnemers op een drempelverlagende manier uitgebreid kennismaken met de Virtual Reality bril. Dat werkt tegelijk sterk ontspannend en rustgevend en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen.

Augmented reality app maken

Naast VR is er een andere oplossing om kennis over te brengen. Is er behoefte om op een continue basis mensen van de juiste informatie te voorzien? Of in de relaiteit dit direct toe te passen? Een augmented reality app maken biedt uitkomst. Een partij als VROWL kan hierbij helpen. Met een augmented reality app wordt de telefoon van de gebruiker benut om realtime content toe te voegen. We kennen het allemaal wel van de Pokemon app. Wat zouden de mogelijkheden wel niet zijn om dit op een zakelijke manier in te zetten?

More from author

Related posts

Advertisment

Latest posts

Ethereum kopen is makkelijker en veiliger

Sinds de uitvinding van de blockchain is digitale valuta een wereldwijd fenomeen geworden. Alhoewel het in haar beginselen beperkt was tot de donkere uithoeken...

Waarom je als MKB’er voor groene energie moet gaan

Groene energie is booming! In Nederland stappen steeds meer consumenten en ondernemers over op deze verantwoorde manier van energie. Dat is niet heel vreemd:...

Refurbished Apple producten

IPhone's, Macbooks en iPad: iedereen heeft ervan gehoord, of heeft er één in huis. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, praktisch, en ze zien er...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!