Een nieuwe fiets om mijzelf te verwennen

Als echte Nederlander doe ik het liefst alles op de fiets. Mijn auto laat ik het liefst zo lang mogelijk staan, tenzij het langer dan een half uur fietsen is of wanneer het heel erg hard regent. Ik woon midden in de stad Amersfoort, dus ik kocht altijd een tweedehands fiets, met de kans dat de fiets dan minder snel gestolen zou worden. Helaas bleek ik mij daar toch in vergist te hebben. Ik wilde gister even boodschapjes doen, staat mijn fiets niet meer voor de deur. Lekker dan, balend maar de auto gepakt. Ik kwam er niet onderuit, ik moest voor toch weer een nieuwe fiets kopen.

 

 

Eerstehands of tweedehands

Bij thuiskomst van het boodschappen doen besloot ik op internet te kijken naar de mogelijkheden. Ik had wel een leuk spaarpotje waarvan ik makkelijk een nieuwe fiets voor kon kopen. Echter moet ik mijzelf dan wel gaan aanleren om de fiets altijd in de berging te zetten. Ik besloot eens langs de fietsenwinkel Amersfoort te gaan, even kijken wat zij voor fietsen in de aanbieding hebben. Een vriendelijke meneer van de fietsenwinkel Amersfoort gaf mij veel informatie en keuzes. Aangezien mijn knieën het ook zo ongeveer aan het begeven zijn en ik regelmatig toch wel last heb op de fiets, raadde de beste meneer mij een e-bike aan. Ik zie altijd de oma’s van de straat op die e-bikes fietsen. Ik ben zelf ook al 56 jaar maar ik voel mij nog 30. Ik besloot het even te laten bezinken en liep met een hoofd vol informatie terug naar huis.

 

 

Toch maar mijzelf een keertje verwennen

Onlangs ik mijzelf niet heel veel gun als het om dure producten gaat, besloot ik toch nog maar een keer terug te keren naar de fietsenwinkel Amersfoort. Ik wilde toch wat meer informatie over de e-bikes en vooral de vraag, welk merk wordt het beste aangeschreven. Ik had van tevoren zelf een bedrag in gedachte maar dat bleek niet eens nodig te zijn. De fietsen zijn veel goedkoper dan ik ten eerste instantie dacht. De beste meneer van de winkel gaf aan dat er veel negatieve verhalen de rondte in gaan over de accu’s van de e-bikes. Hij ontkrachte gelijk de negatieve verhalen want de accu’s gaan gewoon tien jaar mee. De beste meneer gaf aan dat je de accu gemakkelijk los kunt klikken en je binnen je fiets op kunt laten. Dat stond mij zeker aan, zonder accu zullen ze de fiets ook niet zo snel stelen. Ik was overgehaald, inmiddels is mijn e-bike in bestelling!

Laatste berichten

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp is een belangrijke verzekering

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Dit houdt in dat je ook aansprakelijk bent...

Online gamen met vrienden: de voordelen op een rij!

Gamen is tegenwoordig een van de meest populaire vrijetijdsbestedingen ter wereld. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van je...

Tips bij het kopen van een accu

  Het onderhouden van een auto is soms heel erg lastig, maar het is wel van belang. Achterstallig onderhoud kan namelijk voor veel problemen zorgen...

Gerelateerde berichten