De best geteste zonnepanelen

Wanneer je op zoek gaan naar zonnepanelen is het verstandig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. De merken zonnepanelen verschillen onderling in eigenschappen en voordelen. Aangezien de aanschaf van zonnepanelen een flinke investering is, zou je kunnen oriënteren via vergelijkingssites naar de best geteste zonnepanelen. Het belangrijkste om te vergelijken is het rendement van de zonnepanelen en je budget.

Het aanschaffen van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen gaan aanschaffen is belangrijk om te kijken naar de prijs en het rendement wat je eruit haalt. Sommige zonnepanelen hebben een hogere aanschafwaarde maar verdienen zich snel terug. Goedkopere zonnepanelen zijn een goede optie wanneer je panelen zoekt met een lagere aanschafprijs. Het is alleen wel belangrijk om goed te kijken naar het rendement om teleurstelling te voorkomen. Je wilt natuurlijk op den duur veel besparen. Als je kijkt naar de best geteste zonnepanelen dan kun je die informatie overzichtelijk bekijken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar panelen die ook met bewolkt weer genoeg Watt kunnen opwekken. Omdat zonnepanelen een langdurige investering zijn is het ook verstandig om te kijken naar de garantievoorwaarden van de aanbieder. Bij verschillende merken zonnepanelen wordt ook al gebruik gemaakt van keurmerken om het kiezen van een paneel makkelijker te maken.  

De twee best geteste zonnepanelen

In het jaar 2021 zijn de best geteste zonnepanelen 5 verschillende merken die de markt leiden. De best geteste merken zijn Sunpower, Trina Solar, Panasonic, LG en REC. Het merk Sunpower heeft het hoogste rendement, met een gemiddeld rendement van 22%. Dit is dan ook één van de bekendste merken op de markt. Omdat het merk een zeer hoog rendement heeft zal je sneller de investering terugverdienen, maar hier betaal je bij de aanschaf wel voor. 

Het merk Trina Solar heeft een gemiddeld rendement van 21%. Dit merk heeft ook een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je betaalt wel een hoge aanschafprijs waardoor de investering een langere tijdsduur heeft. Het merk Trina Solar staat ook bekend om het design van de zonnepanelen. Als je mooie strakke zwarte of unieke blauwe zonnepanelen wilt dan kun je zeker naar dit merk kijken. 

Goedkopere zonnepanelen

Het merk Panasonic staat op nummer drie van de best geteste zonnepanelen. Panasonic heeft een gemiddeld rendement van 19% – 21%. Dit merk zit dan ook in het middensegment. Panasonic heeft ontzettend veel verschillende soorten zonnepanelen waardoor er altijd een geschikte keuze tussen zit. Een nieuw merk op de markt is LG. Het merk LG heeft een gemiddeld rendement van 19%. LG heeft minder zonnepanelen maar wel aantrekkelijke prijzen. Tot slot is het merk REC een goede keuze. REC heeft een gemiddeld rendement van 16-19%. Dit rendement is wellicht wat lager, maar de prijzen zijn ook zeer betaalbaar.

Laatste berichten

Even weg naar een vakantiepark aan zee Nederland?

Het zomerseizoen loopt op z'n einde, maar dat wil niet zeggen dat je er niet nog even lekker op uit kunt gaan. Ga, bijvoorbeeld,...

Sparen is goed voor bepaalde situaties

Iedereen wilt geld sparen. De ene persoon spaart graag voor een vakantie terwijl de andere persoon al bezig is om te sparen voor een...

Hoe je personeel gemotiveerd houdt op de werkvloer

Personeel gemotiveerd houden op de werkvloer is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als bedrijfseigenaar of manager moet je er altijd voor zorgen dat iedereen...

Gerelateerde berichten