Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Voor je het weet is het weer zomer, dat betekent ook dat je weer veel de tuin in kan. Dan wil je natuurlijk wel dat je tuin klaar is voor de zomer. Lees hier waar je allemaal aan kunt denken bij de voorbereidingen.  

Onkruid weghalen 

Allereerst is het tijd om al het onaangename onkruid te verwijderen uit de tuin. Maak een rondje door de tuin en haal alles weg. Daarna ziet je tuin er waarschijnlijk al veel aangenamer uit. Heb je gras in de tuin? Dan is het misschien ook tijd om het gras even te maaien, daardoor ziet het er weer fris uit. Daarna kun je wellicht nog een aantal leuke plantjes in de tuin zetten. Op deze eenvoudige wijze is de eerste stap gemaakt. 

Zonnescherm 

Vind je het 's zomers te warm op je terras worden? Met zonneschermen bepaal je zelf de hoeveelheid zonlicht in jouw tuin.  Daarmee bepaal je ook zelf de temperatuur die kan oplopen in jouw tuin. Met een zonnescherm kun je op een hele zonnige dag ook even in de schaduw zitten, en toch buiten zijn. Zonneschermen zijn er ook tegen bescherming van schadelijke ultraviolette straling op een terras. Een zonwerend doek van het zonnescherm blokkeert namelijk zo'n 90-99% van de Uv-straling.  

Decoratie 

Je kunt je tuin met wat leuke decoratie opfleuren. In tuincentra heb je veel leuke accessoires voor in de tuin. Ook leuke bloemen en planten kunnen al heel veel doen voor je tuin. Wellicht zijn je tuinmeubelen ook wel aan vervanging toe? Geef dan je tuininrichting een upgrade en zoek nieuwe meubelen uit. Denk aan een leuke loungeset of leuke eettafel met stoelen.  

Sfeerverlichting 

In de zomer is het natuurlijk weer langer licht in de avond en kunnen we langer genieten in de tuin. Niets is zo sfeervol als 's avonds in de tuin in het donker met een vuurkorf en sfeerverlichting aan. Of denk aan leuke lampionnen, kaarsjes, of windlichten. Al deze soorten verlichting creëren een warm gevoel in de tuin waarmee je optimaal kunt genieten op zomerse avonden.  

Barbecue  

Wat is er gezelliger dan barbecueën in de zomer met vrienden of familie? Daarbij kan een barbecue ook nog eens decoratief en mooi staan in jouw tuin. Misschien heb je nog een barbecue in de schuur staan: tijd om hem schoon te maken en een plekje te geven in de tuin. Heb je nog geen barbecue? Tijd om er eentje te kopen! Er zijn vele soorten barbecues in verschillende maten en uitvoeringen, van luxe barbecues tot meer eenvoudige versies. Al met al kun je zo je tuin alvast klaar maken voor de zomerse dagen. 

 

Meer van deze autheur

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Bereid je eerst volgende klus goed voor!

Heb je aankomende tijd verschillende klussen? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Je kan je op allerlei verschillende...

Car sharing Amsterdam is een fijne oplossing

Wanneer je in Amsterdam woont, dan is de kans vrij groot dat je geen eigen auto voor de deur hebt staan. De parkeerkosten zijn...

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Voor je het weet is het weer zomer, dat betekent ook dat je weer veel de tuin in kan. Dan wil je natuurlijk wel...